Om

Om Wine to Dine

Wine to Dine är ett private dining koncept. Här serveras middagar, där vinet står i centrum, för sällskap på 6-14 personer. Lokalerna är rymliga så det finns plats för betydligt fler än så.
Här finns även plats för möten, konferens, kundkvällar och föreläsningar etc.
Varmt välkommen med din bokning eller hör av dig för mer info.

Ralf Nord som driver Wine to Dine och Magasinet har jobbat med mat & dryck sedan 1995.


Restaurang
Han har jobbat som sommelier på många bra restauranger bl.a.


Restaurang Sjömagasinet, Göteborg
Chefsommelier på Leif Mannerströms tid när restaurangen hade en stjärna i Guide Michelin.
Vinlistan var belönad med två glas av Wine Spectator


Hotell Borgholm, Borgholm
Konsultuppdrag med ansvar att introducera ett nytt dryckesprogam samt förvalta deras exklusiva vinkällare.


Gastro, Helsingborg
1998 var han med och öppna denna fantastiska restaurang som på kort tid blev rankad som en av Sveriges bästa restauranger.


Sofiero Slottsrestaurang, Helsingborg
Klassiskt arbete som sommelier


Kattegatt Gastronomi & Logi, Torekov
Var med och öppnade restaurangen, som på kort tid rankades som Sveriges näst bästa restaurang
(Gourmets 199 Bord).


Grand Hotell, Mölle

Mitt första restaurangjobb


Vingårdar
Vid två tillfällen har han jobbat hos vinproducenter med skörd och källararbete.
Chateau Ducru-Beaucaillou & Chateau Grand Puy Lacoste, Bordeaux (1998)
Domaine des Comtes Lafon, Bourgogne (2001)


Provningar & Middagar
Genom åren har han arrangerat 100-tals provningar och middagar åt både privatpersoner och företag.
Han har också skrivit om vin i magasinet Mat & Vänner samt Mat & Vänner VIN.


Vinhandel
Mellan 2009-2019 har han jobbat som inköpschef för två olika företag.
Winefinder 2009-2017 (f.d. delägare)

Fine Wine Club 2017-2019 (grundare och f.d. delägare).